Biešu zupa

Biešu zupa

Porcijas

12

Sagatavošana

15 min.

Pagatavošana

40 min.

Rudentiņš – bagāts vīrs. Zupa, kurā apvieno rudens ražu. Nomizotus burkānus sarīvē uz smalkās rīves un apcep uz pannas olīveļļā. Pievieno dārzeņu buljonam.

Sastāvdaļas

4 lieli burkāni
1 liela biete
sīpoli 2 vidēja lieluma
Zaļumi (selerijas lapas, locoņi, dilles)
dārzeņu buljona 3 l
kartupeļi 6
Olīveļļa
Sāls, pipari, lauru lapas
Skābais krējums

Kā gatavot:

  1. Uzvāra dārzeņu buljonu.
  2. Nomizotus burkānus sarīvē uz smalkās rīves un apcep uz pannas olīveļļā. Pievieno dārzeņu buljonam.
  3. Bieti sarīvē uz smalkās rīves un apcep uz pannas olīveļļā. Pievieno buljonam.
  4. Sīpolus sagriež vidēja lieluma gabaliņos un apcep, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno buljonam.
  5. Kartupeņus sagriež plānās šķēlītēs un pievieno buljonam.
  6. Pievieno zaļumus un garšvielas. Zupu vāra līdz sastāvdaļas ir gatavas. Pasniedz siltu un ar skābo krējumu.