Cūkgaļas karbonāde

Cūkgaļas karbonāde

Porcijas

6

Pagatavošana

30 min.

Tradiconālais latviešu ēdiens – Cūkgaļas karbonāde, kas ir vienkārši pagatavojama un sanāks vienmēr!

Sastāvdaļas:

karbonāde 0.6 kg
Sāls
Malti melnie pipari
olas 2
klasiskās sinepes 1 ēd.k.
Milti
Eļļa

Kā gatavot:

  1. Sagriežam gaļu 1, 5 cm biezās šķēlēs, izklapē ar āmurīti, apber ar melnajiem pipariem un sāli. Atstāj nedaudz ievilkties.
  2. Sakuļ olas ar sinepēm un pielej nedaudz ūdeni panējumam.
  3. Gaļas šķēli apvārta miltos, kārtīgi iemērc olā un liek uz pannas sakarsētā eļlā.
  4. Cep no abām pusēm! Cepot gaļu no otras puses, uzliek pannai vāku un samazina tempratūru, lai gaļa nedaudz pasautējas – gaļa kļūs mīkstāka.
  5. Servē ar vaŗītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezeni.