Kotletes

Kotletes

Porcijas

10

Pagatavošana

1 st.

Vīriešu iecienītākā bulciņa – iekšā gaļa un ārā gaļa; kas var būt labāks par kotletēm!

Sastāvdaļas:

maltās kotlešu masas (cūkgaļa kopā ar liellopu gaļu) 800 g
sīki sakapāti sīpoli 2
olas 2
sīki sakapātu ķiploku 2 daiviņas
baltmaizes šķēles 4
Piens
Sāls, maltie pipari, malta saldā paprika, malts muskatrieks pēc garšas
Rīvmaize

Kā gatavot:

  1. Baltmaizes šķēles aplej ar pienu un ļauj tām izmirkt. Tad tās sablenderē viendabīgā masā.
  2. Maltās gaļas masai pievieno baltmaizi, sīpolus, ķiplokus, olas un garšvielas un visu samīca viendabīgā masā līdz kotlešu masa sāk atlekt no rokas. Ļauj dažas minūtes garšām savilkties.
  3. Ar ēdamkaroti izceļ kotletes masu, rokas izveido ovālu formu un apviļā rīvmaizē. Visērtāk kotletes cept ir cepeškrāsnī 180 grādos. Ja cep uz pannas, tad uz lielas uguns apcep abas puses un tad samazina uguni un ļauj kotletēm izsutēt līdz galam. Lai neveidotos piedegumi, pēc katras izceptās porcijas, pannu izmazgā un liek nākamās kotletes.