100 16
Kurzemes skābputra

Dalies ar to savā sociālajā tīklā:

Vai arī varat vienkārši nokopēt un dalīties ar šo URL

Sastāvdaļas

Porciju skaits:
500 gr. Miežu putraimi
2 glāzes Rūgušpiens
1.5 l Ūdens
2.5 l Piens
100 gr. Skābs krējums

Kurzemes skābputra

vecmamiņu recepte

Virtuve:

Sastāvdaļas

Pagatavošana

Dalīties

Bez sāls vārīta, ieskābēta šķidra miežu putraimu putra, kam ēdot piejauc arī rūgušpienu vai biezpienu.

Soļi

1
Gatavs

Noskalotus miežu putraimus liek verdošā ūdenī un vāra ūdenī bez sāls mīkstus, bet ne par daudz.

2
Gatavs

Tad karstā putrā ar karoti liek stingras konsistences rūgušpienu. Rūgušpienam sarecot, rodas kunkuļi. Pēc tam putru liek siltā vietā un ieskābē (1 - 2 dienas).

3
Gatavs

Pirms pasniegšanas aukstai putrai pielej svaigu pienu, pieliek skābu krējumu.

4
Gatavs

Ja putru vēlas skābāku, to var skābēt vēl 1-2 dienas, bez piena! Tāda gadījumā piens pielejams pirms pasniegšanas, tāpat arī krējums.

Receptes

RECEPTES.EU – mājas lapa iedvesmai gardai malītei svētkiem un ikdienai! Katrs apmeklētājs šeit var atklāt sev jaunas receptes, praktiskus padomus vai noderīgu informāciju par ēdienu! Mēs saviem lasītājiem piedāvājam pārbaudītas un pašu gatavotas receptes, kas dod uzticību gaidāmajam rezultātam. Lai iedvesmojošas garšas! Receptes.eu

iepriekšējais
Pesto (mērce pastai)
nākamais
Melleņu biezpiena kūka
iepriekšējais
Pesto (mērce pastai)
nākamais
Melleņu biezpiena kūka