Pīlādžu un aroniju sīrups

Pīlādžu un aroniju sīrups

Pagatavošana

1 st. 50 min.

Pīlādžus lasa pēc pirmajām salnām, jo tad tām pazūd rūgtums

Sastāvdaļas:

pīlādžu un aronijas sulas 4 litri
cukurs 5 kg

Kā gatavot:

  1. Salasītos pīlādžus un aronijas attīra no kātiņiem un gružiem, noskalo tos.
  2. No pīlādžiem un aronijām izspiež sulu.
  3. Izspiestai sulai pievieno cukuru, (uz vienu litru sulas ņem 1 – 1,5 kg cukura) un kārtīgi izmaisa, kamēr cukurs ir izšķīst.
    Pīlādžu un aroniju sīrups
  4. Sulu lej sterilizētās burciņās un glabā vēsa vietā.
    Pīlādžu un aroniju sīrups

Recepšu veids / Sastāvdaļas